Perilo oprano po najvišjih evropskih standardih

01.08.2023

Perikim sistem profesionalnega pranja

Izdelki

PERIKIM je linija prvovrstnih izdelkov za profesionalno pranje perila, nad katero že vrsto let bdi naš razvoj.

Prioriteta razvojne ekipe ni le kakovosten izdelek, ki zagotavlja brezhibno čisto perilo, temveč svoje znanje vlaga tudi v inovativna sredstva in sisteme za dezinfekcijo perila. Pri dezinfekciji perila ni dovolj le brezhibna čistoča, saj mora zadostiti tudi zahtevnim evropskim standardom mikrobiološke učinkovitosti.

PERIKIM program dezinfekcije je po EN standardih testiran pri nizkih temperaturah 30 °C in 40 °C, s tem pa je KIMI prvi in edini slovenski proizvajalec izdelkov za industrijsko pranje, ki je dosegel te zahtevne certifikate.

Z evropskim znakom za okolje Ecolabel je KIMI tudi trajnostno nadgradil svoje izdelke in s tem profesionalno pranje perila.

Perikim profesionalno pranje

Storitev in tehnična podpora

Vsaka pralnica ima svoje posebnosti, zato so izkušeni strokovnjaki pogoj za uspešno reševanje izzivov v pranju perila.

KIMI ekipa tehnologov poskrbi za temeljit pregled stanja vsake nove pralnice, na podlagi katerega se pripravi načrt izdelkov in tehnologija pranja. Ti so vedno prilagojeni na vse zahteve in posebnosti pralnice, od tipa umazanije (kri, fekalije,…) do vrst materialov, ki se v pralnici pojavljajo.

Za vzpostavitev Perikim sistema v pralnico poskrbi izurjena KIMI ekipa tehnologov.
Vzpostavitev sistema pa se z montažo še ne zaključi, saj naša ekipa poskrbi za izobraževanje uporabnikov in z budnim očesom spremlja delovanje sistema. Ko je PERIKIM sistem uspešno vpeljan, naša ekipa opravlja redne preglede in servise, je vedno na voljo za dodatno svetovanje ter hitro reagira v primeru težav.

Zagotavljamo brezskrbni prehod na Perikim tehnologijo pranja!

Skrb za okolje

KIMI Perikim sistem higiene prinaša več kot le odlične rezultate pranja. S prehodom na PERIKIM tehnologijo avtomatično vstopite v krožno gospodarjenje in brez naporov zmanjšate nastanek plastične embalaže v segmentu pralništva za 90%. Že od leta 2015 imamo namreč vpeljan sistem kroženja in ponovne uporabe povratne embalaže.

Povratna embalaža

Vsi PERIKIM izdelki (ki so priklopljeni na KIMI dozirne sisteme) so namreč pakirani v povratno embalažo, ki jo ogljično nevntralno odpeljemo ob dostavi novega naročila. Vsak kanister KIMI gre lahko skozi ponovno uporabo v proizvodnji v povprečju 10x.

Minimalni stroški profesionalnega pranja

Prihranki pri porabi virov

PERIKIM tehnologija omogoča predvsem velike prihranke pri porabi naravnih virov (energenti, voda) ter obenem ohranja obstojnost in kakovost perila.

Učinkovito pranje perila v pralnici

Varnost

Tehnologija pranja perila je eden izmed najbolj kompleksnih higienskih sistemov, ki se prilagaja potrebam naročnika (tako z vidika zahtevnega perila, kot tudi z vidika ustreznih programov in sredstev).
Veseli nas, da se na nas najpogosteje obračajo tisti kupci, ki se zavedajo pomena zanesljivosti in izkušenosti v pranju perila in si za svojo pralnico želijo zanesljivega partnerja, ki mu lahko zaupajo.

Ponosni smo, da imamo poleg kakovostnih izdelkov, odlično strokovno tehnično ekipo za področje profesionalnega pranja, kar je najvišja vrednota pri naših partnerjih.

Dodatne informacije

ga. Nina Cerar, dipl.san.inž., (UN) Tehnologinja pranja
nina.cerar@kimi.si